Skupinový program a komunita ZONES

Program pre sebarealizáciu a komunita pre sebarozvoj.

Po absolvovaní niekoľkých skupinových programov, orientovaných či už priamo na koučing, sebarealizáciu a cvičenie, som sa rozhodol, že vytvorím svoj vlastný. Bude však zároveň obohatený o komunitu.


Dôvody a zároveň benefity, prečo tvorím skupinový program spolu s komunitou:


  • Vidím obrovský benefit v skupinovej dynamike, bohatstve a diverzite poznania skupiny ľudí, ich kontextov a záujmov. Takisto vidím obrovský priestor pre vzájomné zdieľanie skúseností s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy, preložiť ich do spoločnej reči a implementovať do svojej sebarealizácie. Či už v rámci dvojičiek, v rámci veľkej skupiny online, alebo v rámci osobných stretnutí. Ľudia sú ochotní a chcú pracovať spoločne, vzájomne si pomôcť a šíriť hodnotu.




  • Takisto som v poslednej dobe spozoroval medzi ľuďmi veľmi zaujímavý jav - po lockdownoch si ľudia už dvakrát rozmyslia, s kým sa stretnú. Prišli na to, že svoj čas chcú tráviť efektívne a mať z ľudských interakcií čo najviac.
    Preto chcem zároveň vytvoriť komunitu ľudí, ktorí chcú rásť, venujú sa sebarozvoju, avšak sú proaktívni a informácie zo sebarozvoja investujú do sebarealizácie, alebo spoločných projektov.




  • Stáva sa mi, že si na seba nenájdeme s kamošmi čas, pretože sme všetci akosi zaneprazdnení svojimi záujmami. Chcel by som preto vytvoriť priestor, kde budeme spolu komunikovať, rásť, rozoberať jednak sebarozvoj, jednak realizáciu, chváliť sa a tešiť sa spoločne nad exekutívou svojich plánov, a zároveň to bude veľmi neformálne.
    Zároveň chcem, aby sme mali spoločný jazyk, a ním by bola typology. Budeme sa v ňom spoločne vzdelávať.




  • Častokrát sa mi stane, že stretnem ľudí s podobným kontextom/typom a viem, že by mali veľký benefit z toho, ak by na nejakej veci pracovali spolu.
    Vtedy navrhnem osobné stretnutie a navzájom sa uvedieme do kontextov o tom, kto ma akú situáciu a kto čo rieši.
    Ak sa nájde niečo spoločné, napríklad nejaká superschopnosť, ktorú by si títo ľudia mohli vymeniť, navrhneme predmet spolupráce a ja medzi týmito ľudmi vytvorím nástroje a mosty pochopenia na to, aby vedeli čo najlepšie a čo najskôr prevziať skilly/nástroje, ktore nájdeme.


Zaujala ťa myšlienka účasti v komunite? Dohodnime si rýchle stretnutie online a rád ti poviem bližšie detaily.


Alebo mi zanechaj svoje kontaktné údaje a rovno ti pošlem pozvánku.




Skupinový program ZONES:


 

V rámci komunity ZONES a zároveň mojej koučovacej praktiky pozývam klientov do uzatvorenej skupiny ľudí, ktorí majú zaujem o rast a interakciu s komunitou, ktorú postupne vytvarame. V skupine sa diskutuju temy priamo spojene s kontextom type a typologie - nemusia byt na nu priamo naviazane.

Skupinový program a aj komunita sa voljú podľa dvoch zón, ktoré su esenciálne pre orientáciu v sebarealizácii.

Je to Zona Rastu/Akcie a Zóna Vplyvu.

Zóna vplyvu:



Zóna vplyvu:


Táto zóna sa týka moci nad našimi okolnosťami, nad tým, ako moc sme schopní ovplyvniť naše okolnosti a náš kontext. Volá sa zóna vplyvu, pretože vyplv zohráva pri moci najväčšiu rolu.

Začína však zónou kontroly. Častokrát si myslíme, ako veľmi máme kontrolu nad svojimi okolnosťami, ako máme kontrolu nad sebou samým. V skutočnosti máme kontrolu nad veľmi malým zlomkom toho, čo môžeme ovplyvniť.

Nemáme kontrolu ani len nad našim spánkom, nevieme stlačiť gombík ktorý nás uspí na 8 hodín, prejdeme všetkými fázami spánku a zobudíme sa najviac zregenerovaní. Nie, dokážeme len ovplyvniť, kedy pôjdeme spať, čo pre spánkom zjeme, ako dlho pozeráme do modrých obrazoviek pred spánkom, a podobne. A ani len nad týmito prememnnými nemáme kontrolu (čas zaspatia, jedálniček…) máme len vplyv na okolnosti, kedy sa to stane.

Preto je zóna vyplvu oveľa väčšia, značne väčšia, tam sa nachádza naša najväčšia moc.

A za ňou sa nachádza zóna obáv - pretože tých máme všetci, prirodzene, najviac.

V týchto zónach nájdeme bod vplyvu, formu moci, ktorú má daný klient nad sebou a budeme hľadať zdroje jeho moci. Bude sa jednať jednak o motor a palivo jeho rozhodnutí (judging funkcie) a o potreby a záujmy, vôľu a sebadisciplínu (perceiving funkcie)



Zóna akcie:


 


Táto zóna sa týka diskomfortu a miery diskomfortu, do ktorej sme ochotní sa púšťať.

Slúži na odhad miery diskomfortu, a teda na MNOŽSTVO vplyvu, ktorý sme ochotní investovať do posunu/rastu.

Začína zónou komfortu. Pri prijímaní a akceptovaní diskomfortu sa nachádzame v tejto zóne na škále od 1-10, 1 minimum 10 maximum, medzi 1-2. Je to taká miera diskomfortu, a zároveň také množstvo vplyvu, ktoré nespôsobia žiaden rast.

Za ňou nasleduje zóna účenia. Na škále diskomfortu sa tu nachádzame medzi 3-7. Je to zóna akceptovateľného, zdravého diskomfortu, ktorý nám spôsobí rast. Zároveň nám nezoberie toľko sily a nevyvinieme toľko vplyvu/neminieme toľko zrojov na to, aby sme sa nevyčerpali na dlhý čas.

Nasleduje najväčšia zóna, a ňou je zóna paniky alebo strachu. Je rovnako veľmi veľká, prirodzene, strach môže byť v zmysluplnom množstve dobrý sluha. Avšak jeho neprekonávaním by sme sa nikam neposunuli. Na miere diskomfortu sa nachádzame medzi 8-10. Táto miera spôsobí buď paralýzu a neschopnosť konať, alebo minutie zdrojov na veľmi dlhý čas a tým pádom nekonzistenciu.

Všetky tieto zóny sa v reálnom čase zväčšujú a zmenšujú.



Pri tejto zóne zároveň budeme hľadať formu nurture (výživy) pre našu sebarealizáciu. Sú to výzvy, úlohy, formy tréningov, ktoré nás zocelia.



Detaily ku programu ZONES:

  • Prvý skupinový program bude trvať 8 týždňov, predbežne ho smerujem na od 12.9.2022 do 7.11.2022. Počas programu budeme mávať jeden skupinový workshop týždenne (1-1,5hod) a jednu individuálnu session za týždeň (1,5-2hod) zvyšok času počas týždňa je venovaný exekutíve a komunikácii na Slacku.

  • celá skupina budeme spolu v jednom online prostredí na Slacku, kde budeme môcť zdieľať rôzne insighty z jednotlivých workshopov, a rovnako budeš môcť byť v kontakte s ostatnými v programe ZONES a aj v komunite ZONES.

  • v prípade záujmu sa budeme môcť stretávať online raz za týždeň pre nezáväzné konverzácie a skupinové konzultácie a reflexie.

  • automaticky budeme na stretnutí cez video call (G-meet), na osobných konzultáciach môžeme byť bez problémov osobne, ak to samozrejme čas a vzdialenosť od seba dovolia..

  • skupinový program je síce časovo ohraničený, v spolupráci/účasti na komunite môžeme pokračovať naďalej.




Prvý skupinový program spustím naraz so 6 ľuďmi. Ďalej nechám na ľuďoch z komunity ZONES, či sa budú chcieť pridať do skupinového programu a miesta nebudú fixne dané - v reálnom čase môže byť v skupine 6 ľudí, alebo 10 ľudí. Zatiaľ je takýto návrh pre flexibilitu a lepšiu organizáciu, uvidím ako sa takého rozmýšľanie osvedčí.

Neskôr môžu títo ľudia zostať v ZONES komunite a naďalej spoločne interagovať.

Zároveň, ktokoľvek zo ZONES komunity sa môže pridať do ZONES programu a v ňom aktívne a konzistentne pracovať na svojej sebarealizácii. Sebarealizácia má vždy konkrétny cieľ s ohraničeným časom a je platená. Keď spolupráca skončí, člen sa môže opäť vrátiť do ZONES komunity a naďalej sa vzdelávať.

Do ZONES komunity bude môžné dostať sa len “invite/referral only” - a teda len na pozvánku alebo na odporúčanie, prípadne cez moju stránku/sociálne siete/stránky a sociálne siete ostatných členov komunity/programu.



Zaujala ťa myšlienka programu? Pokojne si dohodnime rýchle stretnutie kliknutím buttonu nižšie, kde si môžeme povedať viac detailov.

  

Alebo mi zanechaj svoje kontaktné údaje a pošlem ti pozvánku do komunity ZONES.

Previous
Previous

Príbehy mojich klientov

Next
Next

Hĺbková analytická psychológia